Skip to main content
Vind jij ook dat onze mooie stad zoveel beter verdient? Sluit je bij ons aan!

Wij zijn Brussel. Wij verdienen beter.

Wij zijn een groep Brusselaars met liefde voor onze stad. Belgen en niet-Belgen. Franstaligen, Nederlandstaligen, Engelstaligen.

Wij zijn niet gelinkt aan noch financieel gesteund door welke politieke partij of vakbond dan ook. Wij hebben geen fondsen en wij vinden onszelf bijna elke dag opnieuw uit. Wij staan open voor iedereen die zijn of haar partijbelangen in de ijskast durft zetten.

Onze leden hebben allemaal een verschillende politieke voorkeur, maar over één ding is iedereen het eens:

 

Het Brussels bestuur moet grondig herzien worden.

 

Wij willen 1 Brussel, en wij willen dat dit verenigd Brussel in dienst staat van ons, en niet van politiekers en hun partijagenda.

 

Wij weten dat dit een gevoelig onderwerp is, maar de communautaire machtspelletjes die onze stad al zo lang in een wurggreep houdt heeft het niveau van openbare dienstverlening tot een bedroevend laag peil gebracht en wij vinden dit voltrekt onaanvaardbaar voor een stad die zowel de rol van Hoofdstad van België als de rol van Hoofdstad van Europa vervult.

Wij willen dat dit drastisch verandert. Wij willen dat Brussel nu eindelijk eens de 21e eeuw binnentreedt en een moderne, Europse stad wordt die openstaat voor iedereen en vooral in dienst staat van haar inwoners.

 

Onze drie pijlers zijn daarom:

  • Een verschuiving van de wetgevende macht naar één Brussels bestuur. De uitvoerende macht blijft bij de sterk vereenvoudigde lokale besturen
  • Een gegarandeerde tweetalige FR/NL openbare dienstverlening, met Engels als derde, functionele taal in het kader van Brussel als Europese hoofdstad
  • Stemrecht voor niet-Belgische Brusselaars op regionaal niveau, voor zolang Brussel en het Gewest twee aparte entiteiten zijn

 

Sluit je aan!

Wij vragen dringend iedereen die dit idee ook aan het hart ligt – zowel individuën als andere groepen – ons te contateren. We hoeven het niet over alles eens te zijn, maar hoe luider de stem voor 1 Brussel klinkt hoe beter!

In het geval je bericht gemarkeerd wordt als “prohibited”: We hebben een nogal strenge spam service. Plak daarom beter geen links in je berichttekst. Als je bericht desondanks nog steeds als “prohibited” gemarkeerd wordt: geeft niet. Het bericht is dan toch verstuurd; we vinden het wel en mailen je terug.