Skip to main content

Wij zijn Brussel. Wij verdienen beter.

Een tijdje geleden gebruikte een politica – die overigens falikant tegen een ééngemaakt Brussel is – het wat eigenaardig argument “als alle Belgen hun gemeentes mogen hebben, dan mogen de Brusselaars dat ook”.

Als we dit toch wat zwak argument nu eens sterker herformuleren:
 

Als alle Belgen goed bestuur verdienen, dan verdienen de Brusselaar dat ook

 
Vind jij ook dat onze mooie stad zoveel beter verdient?
Sluit je bij ons aan.

Want het zal van onszelf moeten komen.

Wij zijn 1 BRU en dit is ons manifest.

 

1.

Wij zijn Brussel: we spreken straattaal, Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Turks, Italiaans, Spaans, Pools en nog zo’n 100+ andere talen. Wij staan boven overgevoelige taalflauwekul.

2.

Wij verdienen een stadsbestuur dat daadwerkelijk lokaal is. Wij verdienen een bestuur wiens focus op ons ligt, en niet op machtsconsolidatie en/of de ambities van de federale moederpartijen.
We zjin klaar met het postjes pakken om het postjes pakken en we zijn al helemaal niet geïnteresseerd in communautair geruzie over onze ruggen.

3.

Wj geloven dat Gezond Verstand de enige drijvende kracht moet zijn achter degelijke politiek. Ideologieën – of die nu politiek, religieus of hoe dan ook geïnspireerd zijn – brengen mensen niet nader tot elkaar. Integendeel.
Wij wonen in de Echte Wereld, en in de echte wereld moeten we nu eenmaal zien samen te leven. Links-rechts / autochtoon-allochtoon / Christen-atheist-Moslim tegenstellingen mogen belangrijke onderwerpen zijn voor federale, globale en academische discussies, voor het alledaags samenleven met de buren en andere mensen in de straat zijn ze niet erg bruikbaar.

4.

Wij vinden onderwijs EN banen belangrijk. Wij maken ons druk om gelijkheid EN politie. Het milieu EN middenstand. Diversiteit EN zorgvuldige immigratie. Meningen over deze onderwerpen zijn niet zwart-wit en moeten kunnen meebewegen met de realiteit. Geen van deze onderwerpen kan ooit door een politieke beweging gemonopoliseerd worden, hoe hard zij dit ook proberen.

5.

Wij zijn klaar met het status quo. Wij geloven niet meer in het “Brussel is te complex om te kunnen veranderen” adagium.
De complexiteit van Brusel is geen natuurwet: zij is zo gemaakt, en we weten waarom.
Het is hoog tijd om dit cynisch misbruik te stoppen. Wat door mensen gemaakt is kan ook weer door mensen worden ongedaan gemaakt.
Wij willen waar voor ons belastinggeld. Wij willen dat onze stad leefbaar, praktisch en rechtvaardig is. Voor ons allemaal.

Wij willen één Brussel.

 

 

Wij appelleren aan iedereen die er ook zo over denkt.

We hoeven het echt niet over alles eens te zijn. We houden van Brussel om haar diversiteit en we willen dat graag zo houden. Brussel is het centrum van Europa en de thuisbasis voor een fantastische mix van nationaliteiten en culturen. We zijn een unieke verzameling mensen en we leven niet meer in de vorige eeuw.
We willen dat onze stad en haar bestuur nu eindelijk eens de 21 eeuw binnentreedt.

Disclaimer: Gezond Verstand verlangen van politiekers impliceert natuurlijk Gezond Verstand van ieder ander. Racisme, trollen, religieus en/of ideologisch fanatisme en intimidatie in wat voor vorm dan ook accepteren we niet. Van niemand.

 

Wij zoeken jou!

 

Een beweging is natuurlijk alleen maar zo groot als de som van haar leden.

Wil jij deel uitmaken van een waanzinnig plan dat wel eens de grootste en meest onvervaarde politieke zet zou kunnen worden in de recente Brusselse geschiedenis?

Want dat het een Waanzinnig Plan is staat als een paal boven water, en we gaan een heleboel handen nodig hebben.

Zoals bijvoorbeeld vertalers, wijkambassadeurs, project managers, juristen, evenementorganisatoren, rolmodellen, strategisch analisten, sociale media marketeers, influencers, moderatoren, systeemadministratoren, psychologen, start-up specialisten, crowdsourcers, planners, docenten, politiek wetenschappers, webmasters, financiële experten enzovoorts enzoverder.

Zin in? Praat eens met ons. Vetel ons wie je bent en wat je zou willen doen.

 

Nog meer disclaimers:

Wij zijn NIET gelieerd aan eender welke bestaande politieke partij en hebben dus ook geen fondsen. We zijn zelf niet eens geregisteerd als vereniging nog. Alles wat wij doen is daarom, op dit moment, op vrijwillige en niet-vergoede basis.

Wij publiceren, delen of verkopen je emailadres niet. We gebruiken die alleen om met jou en jou alleen te communiceren. Je kunt ons op elk moment vragen je adres uit ons adresboek te verwijderen en dat doen we dan ook.
 


 

In het geval je bericht gemarkeerd wordt als “prohibited”: We hebben een nogal strenge spam service. Plak daarom beter geen links in je berichttekst. Als je bericht desondanks nog steeds als “prohibited” gemarkeerd wordt: geeft niet. Het bericht is dan toch verstuurd; we vinden het wel en mailen je terug.